Find den perfekte liste med Waitly+!

Oplever du udfordringer med at finde den ideelle liste? Lad Waitly+ guide dig til din drømmeandelsbolig i København!

København har flest andelsboliger

I København er der omkring 97.000 andelsboliger, mens hele Region Hovedstaden dækker over 137.000 andelsboliger og dermed omkring to tredjedele af alle Danmarks andelsboliger (total lidt over 200.000). Inden for Københavns bydele ser fordelingen sådan ud:

Nye andelsboliger i København

København er i rivende vækst med nye bygninger der spirer op forskellige steder i byen. De nyeste større projekter som Århuskvarteret i Nordhavn, Carlsberg Byen, Teglholmen, Islands Brygge, Ørestad eller i Amager Strandpark er bare få eksempler på hvordan byen vokser i form af nybyggeri. 

Mange af de nye områder bygges med fokus på bæredygtighed og et grønt bymiljø, og udviklingen går stærkt.  Den eneste hage ud fra et perspektiv for andelsbolig søgende er, at mange af de nye projekter omhandler ejerlejligheder, huse eller lejeboliger.

I slutningen af 2016 besluttede FB Gruppen at opføre omkring 2.000 nye boliger på det gamle grønttorv i Valby og heriblandt skulle der være en række nybyggede andelsboliger. Disse andelsboliger i “Det Nye Grønttorv” vil være de første andelsboliger bygget fra grunden i København i et helt årti. I skrivende stund er alle andelsboliger allerede solgt.

andelsbolig i KBH

Andelsboliger i København

Lange ventelister og hurtigt solgt

Efterspørgslen er stadig meget stor, på trods af stigende priser. Andelsboliger i København er i de sidste fem år blevet markant dyrere, da de fleste andelsboligforeninger vælger valuarvurderinger frem for offentlige vurderinger til deres foreninger. Dette har dog ikke holdt køberne tilbage.

Ifølge en undersøgelse fra Boligsiden.dk kan andelsboliger i gennemsnit være solgt på kun 8 dage. Her er gennemsnittet drevet af “andelsboligmarkedet i København, hvor vi de sidste par år har set, at andele er blevet revet væk, så snart ejendomsmæglerne har lagt dem på hylderne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk. Hertil skal der siges, at der ligeledes ses eksempler på længere liggetid for andelsboliger – de populære boliger er dog hurtigt solgt.

Historien om andelsboliger i København

København  omkring halvdelen af alle landets andelsboligforeninger ligger i København. De fleste andelsboligforeninger i København er opstået gennem tilbudspligten, som blev indført i 1976 ved lov. Her har en række lejer af udlejningsejendomme købt ejendommen og dermed stiftet en andelsboligforening.

I starten af 80’erne blev det muligt at få offentlig støtte til at bygge andelsboliger. Det var med til at der op gennem 80’erne og 90’erne opstod mange nye foreninger. Regeringen valgte dog at droppe den offentlige støtte i 2004 og satte dermed et økonomisk stop for tilvækst i nye andelsboligforeninger.

København

Historien om andelsboliger

Billige andelsboliger i København

Hvis du ønsker en billig andelsbolig i København, skal du lede efter en på Nørrebro og Amager. Her er der en del gamle foreninger, som har betalt deres gæld ud, hvilket resulterer i at boligafgiften er lav. 
Udover muligheden for at finde boliger med en lav boligafgift, ligger det generelle prisleje også lavere end resten af København.
Du kan læse mere om Amager her og Nørrebro her.

Derudover skal du være meget opmærksom på prisen, da nogle andelsboliger kan være dyre end tilsvarende ejerboliger. 

Åbent hus

Opskrivning til andelsbolig i København

Du kan gratis tilmelde dig interesselisten, ved at skrive din mail herunder.

Alle der står på vores interesseliste, vil være de første der får besked om nyoprettede ventelister. Derudover kan du skrive dig op til vente- eller interesselister til de enkelte foreninger, via vores ventelistesystem.  
Se mere om interesselister her

Tilmeld dig interesselisten her: