Interesselister til andelsboliger og lejeboliger
Bliv blandt de første der får besked om nyoprettede ventelister.

Område interesselister - for dig som søger bolig i et specifikt område

Hvad er en område interesseliste?

En interesseliste er et nyhedsbrev for dig som søger en bolig i forskellige områder af Danmark. Du kan her være sikret at få besked, når nye andelsboligforeninger eller lejeboliger bliver oprettet i netop dit valgte område. På den måde får du mulighed for at opskrive dig på ventelister så snart de bliver registreret.

Gratis opskrivning på område interesselisterne

Det er helt gratis for dig som bruger at skrive dig op på interesselister. Der er ingen forpligtelser forbundet med at skrive sig op. Alle personer på interesselisten vil få besked samtidig og dernæst er det den hurtigste på interesselisten, som har mulighed for at få den bedste placering på ventelisten i den nye andelsboligforening.

Interesselister til lejebolig eller andelsbolig: der vælges det bedste match til ejendommen

Når du skriver dig på en interesseliste til en andelsbolig eller lejebolig skriver du dig specifikt op til en ejendom. Du viser altså interesse i ejendommen og udlejer/foreningen vil vælge mellem de interesserede hver gang en bolig sættes til salg. 

Der er ingen som har fortrinsret til en bolig og man optjener ikke ancinitet på en interesseliste. 

Derfor vil man blive bedt om at skrive en ansøgning når man skriver sig på en interesseliste for en andelsbolig eller lejebolig.

I ansøgningen kan det være en god idé at skrive lidt om, hvorfor man gerne vil skrives op til den specifikke ejendom/forening, hvor mange som vil bo på adressen og hvor længe man har tænkt sig at bo i boligen. 

Cykler foran farverige huse på Vesterbro

Sådan fungerer ventelister vs. interesselister

Ventelister

  1. Boligsøgende
  2. Boligsøgende
  3. Boligsøgende

Her vælges nummer et på listen først til køb eller leje af bolig. Altså den person som har stået længst på listen. 

Interesselister

  • Boligsøgende
  • Boligsøgende
  • Boligsøgende

Her vælges det bedste match til ejendommen. Der er altså ingen som har fortrinsret til en bolig. 

Når du skriver dig op til en bolig fremgår det også i opskrivnings vinduet om det er en interesseliste eller en venteliste. Derudover bliver du på en venteliste tildelt en placering og ved en interesseliste får du ingen placering, men bliver bedt om at udfylde en ansøgning.

Venteliste
Interesseliste