FAQ til boligsøgende

Hvad enten du leder efter en andelsbolig eller en lejebolig, en villa eller en lejlighed i byen, så er Waitly platformen hvor du kan skrive dig op til din næste bolig. Ventelister og interesselister samles i et digitalt og transparent univers. 

Generelt om Waitly

FAQ

Det er gratis at oprette en bruger på Waitly, og gratis at stå på en område interesseliste. Skriver du dig op på en venteliste eller interesseliste til en bolig opkræver andelsboligforeningen/udlejer et beløb for opskrivningen, hvilket de selv fastsætter. 

Waitly hjælper dig der leder efter en bolig. Med Waitly får du et nemt overblik over lejeboliger  og andelsboligforeninger samt dine opskrivninger, samlet på én platform. Samtidig bruger vi vores ekspertise på området til at give råd og vejledning om boligmarkedet.

Waitly samarbjeder med udlejere, administrationshuse samt andelsboligforeninger og tilbyder et digitalt venteliste system som kan bruges til administrere alt arbejdet omkring ventelister/interesselister. På den måde kan vi hjælpe på begge sider af boligmarkedet. Vi tilbyder boligsøgende en platform med et samlet overblik over boliger og opskrivninger, og tilbyder andelsboligforeninger og udlejere en smart og transparent løsning til håndtering af ventelister. 

Venteliste er en liste du kan skrive dig på, hvis du er interesseret i en bolig i en bestemt ejendom.
På en venteliste vælges nummer et på listen først til køb eller leje af bolig. Altså den person som har stået længst på listen. 
Det er meget normalt at stå på venteliste et par år før du bliver tilbudt en bolig.  Det kan derfor være en god idé, at være skrevet op på forskellige lister, et par år før du reelt har tænkt dig at flytte.

Nogle foreninger eller udlejere har interesselister istedet for ventelister. Når du skriver dig på en interesseliste skal du skrive en ansøgning og udlejer/foreningen vil vælge mellem de interesserede hver gang en bolig udbydes.

Der er ingen som har fortrinsret til en bolig og man optjener ikke ancinitet på en interesseliste. 

Område Interesselister er Waitlys nyhedsbrev, du som boligsøgende kan skrive dig på hvis du er særligt interesseret i boliger i et specifikt område.

Du kan her være sikret at få besked, når nye lister til andelsboligforeninger eller lejeboliger bliver oprettet i netop dit valgte område.

Det er gratis at stå på område interesselister og du kan stå på så mange du ønsker.

Hvis din andelsboligforening ikke har en venteliste kan Waitly hjælper dig med at sælge din andelsbolig. Vi tilbyder en digital platform med skabeloner til salgsannoncer, adgang til køberkartotek, gode råd til selvsalg samt tjeklister, så du kan have ro i maven, når du sælger din andelsbolig.

Du kan frit vælge en køber blandt de mange Waitly+ brugere. Se mere om Waitly Selvsalg

Det tekniske

FAQ

Det kan du se under din brugerprofil på Waitly under den enkelte venteliste. Log ind oppe i højre hjørne og du vil her se dine placeringer.

Hvordan ændrer jeg betalingsoplysninger?
Det gør du i din brugerprofil under betaling 💸

Ja, du kan ændre dine oplysninger i din brugerprofil under profil👈

Ja, inden for den givne tidsfrist kan du ændre dit svar i din brugerprofil, når du er logget ind.

Hvis du ikke længere ønsker at stå på en venteliste kan du selv slette din opskrivning. Tryk på knappen "Slet tilmelding" til højre for din opskrivning på din profil. Dette vil også stoppe fremtidige betalinger. 

Det er muligt at sende en repræsentant til fremvisningen. Der udbydes som oftest ikke flere fremvisninger. Hvis du til sidst bliver tilbudt boligen, vil du ofte kunne arrangere en fremvisning med sælger/udlejer. 

Hvis du skal have ændret navnet i din opskrivning skal du kontakte foreningen/administrator direkte.

Om at skrive børn på lister

FAQ

Ja! Du kan sagtens skrive dine børn op til andelsbolig eller lejebolig. Hvis du selv har en profil på Waitly skal du blot lave en opskrivning i dit barns navn, men angive den mailadresse du har oprettet din profil med. På den måde kommer dine børns opskrivninger ind under din profil.

Nej, du skal være fyldt 18 for at oprette en profil på Waitly, men du kan godt skrive dine børn op på ventelister, under din egen profil.

Det koster det samme for både børn og voksne at være skrevet op lister. Du betaler for hver enkelt opskrivning. Det vil sige, at hvis du selv er skrevet op på en liste, og du skriver to børn på en liste, så betaler du får tre opskrivninger i alt.

Når du skriver dit barn på en venteliste, så skriver du bare barnets navn, og tilføjer den mailadresse, som du har oprettet din waitlybruger med.
FAQ børn på venteliste


Når du har gjort det, så vil du kunne se alle opskrivningerne på din brugerprofil som vist på eksemplet her

Processen - leje

FAQ

Så er der chance for, at du bliver tilbudt boligen 🏠. 
Hvis du står på en venteliste, så er det din placering der vil afgøre, om du får mulighed for at leje boligen. Den øverste på ventelisten får boligen tilbudt, hvis vedkommende springer fra, vil nr. 2 som er interesseret blive spurgt, indtil der er fundet en lejer.

Hvis du står på interesseliste og har sagt "Ja Tak" til en bolig, så vil udlejer vælge den person, som ud fra deres ansøgning matcher den udbudte bolig bedst. 

Inden for den givne tidsfrist kan du til enhver tid ændre dit svar i din brugerprofil, som du finder ved at logge ind oppe i højre hjørne.

Har du konkrete spørgsmål til den udbudte bolig skal du kontakte udlejer. 

Det er først når kontrakten er underskrevet, at aftalen er gældende📝. Hvis du springer fra efter at have sagt ja, bliver boligen tilbudt til den næste person i rækken.

Nej, hvis en bolig bliver udbudt og du ikke er interesseret kan du blot ignorere mailen. Det har ingen konsekvens for din placering på listen. 

Købsprocessen - andel

FAQ

Så er der chance for, at du bliver tilbudt boligen 🏠. Det er din placering på  ventelisten der vil afgøre, om du får mulighed for at købe boligen. Øverst på ventelisten får boligen tilbudt, hvis vedkommende springer fra, vil nr. 2 som er interesseret blive spurgt, indtil der er fundet en køber.

Inden for den givne tidsfrist kan du til enhver tid ændre dit svar i din brugerprofil, som du finder ved at logge ind oppe i højre hjørne.

Har du konkrete spørgsmål til lejligheden skal du kontakte andelsboligforeningen. Kontaktinfo findes under den enkelte forening, du kan finde et samlet overblik over foreningerne her.

Det er først når kontrakten er underskrevet, at aftalen er gældende📝. Hvis du springer fra efter at have sagt ja, bliver boligen tilbudt til den næste person i rækken.

For at spare tid for både forening og sælger, er fremvisningen slået sammen, så sælger ikke skal fremvise flere gange. På den måde skaber vi en kortere købsproces og flere potentielle købere får lov at se lejligheden.

Nej, hvis en bolig bliver udbudt og du ikke er interesseret kan du blot ignorere mailen. Det har ingen konsekvens for din placering på listen. 

Til andelsboligsøgende

FAQ

En ekstern venteliste er for personer som ikke bor i foreningen, hvilket både kan være åbne og lukket ventelister, ligesom der kan være andre krav til at stå på en ekstern venteliste. Interne ventelister er et tilbud til folk der allerede bor i en andelsboligforeningen, men ønsker en anden type lejlighed i samme forening.

Hvis din andelsboligforening har en intern liste gennem Waitly så skriv til bestyrelsen for at få link til opskrivning.

Du kan være opskrevet på så mange ventelister du vil! Jo flere ventelister du står på, jo større chance er der, for at finde en andelsbolig. Vi anbefaler dog at du kigger foreningen og dens venteliste godt igennem inden du skriver dig op, så du ikke står forgæves på ventelisten, hvis du ønsker en bolig om 1-2 år og der er mange foran dig.

For det meste er det muligt at foretage et forældrekøb af en andelsbolig, men i sidste ende er det foreningerne der opstiller regler for køb af deres andele, hvilket Waitly ikke kan svare på.

Det er individuelt i de enkelte foreninger. Nogle foreninger har decideret børne ventelister, hvor børn i foreningen kan skrive sig op. Andre foreninger har i deres vedtægter skrevet at de skal være opskrevet på den eksterne venteliste, på lige vilkår med andre som søger bolig i foreningen.

Ja, du kan godt være opskrevet på venteliste, men du skal være fyldt 18 for at købe en andelsbolig.

Man kan godt modtage boligtilbud, men det er først når man er 18 år at man kan købe andelsboligen.

Når du er passiv på listen optjener du stadig anciennitet, men du modtager bare ikke boligtilbud. Dette kan benyttes hvis man for en periode ikke er aktivt boligsøgende, og derfor ikke ønsker at få mails med boligtilbud. Du kan sætte din profil aktiv igen så snart du ønsker det. 
I nogle foreninger bliver éns opskrivning automatisk sat passiv hvis man er under 18. I disse tilfælde vil opskrivningen sættes aktiv så snart vedkommende er fyldt 18 år. 

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål?

Fandt du ikke svar gennem vores FAQ? Så skriv til os – vi hører gerne fra dig! Vores support sidder klar alle hverdagene, og du kan forvente svar indenfor 24 timer.