FAQ til boligsøgende

Det tekniske

FAQ

Det kan du se under din brugerprofil på Waitly under den enkelte venteliste. Log ind oppe i højre hjørne og du vil her se dine placeringer.

Ja, inden for den givne tidsfrist kan du ændre dit svar i din brugerprofil, når du er logget ind.

Det er muligt at sende en repræsentant til fremvisningen. Der udbydes som oftest ikke flere fremvisninger. Hvis du til sidst står øverst på ventelisten til købe boligen, vil du ofte kunne arrangere en fremvisning med sælger.

Ja, du kan ændre dine oplysninger i din brugerprofil under profil👈

Hvordan ændrer jeg betalingsoplysninger?
Det gør du i din brugerprofil under betaling 💸

Generelt om Waitly

FAQ

Det er gratis at oprette en bruger på Waitly, og gratis at stå på en interesseliste. Skriver du dig op på en venteliste opkræver andelsboligforeningen et beløb for opskrivningen, hvilket foreningen bestemmer.

Waitly hjælper dig der leder efter en andelsbolig. Med Waitly får du et nemt overblik over andelsboligforeninger og dine opskrivninger, samlet på én platform. Samtidig bruger vi vores ekspertise på området til at give råd og vejledning om andelsboligmarkedet.

Waitly samarbjeder med andelsboligforeninger og hjælper dem med at administrere alt arbejdet omkring ventelister. På den måde kan vi hjælpe på begge sider af boligmarkedet. Vi tilbyder boligsøgende en platform med et samlet overblik over foreninger og opskrivninger, og tilbyder andelsboligforeningerne en smart og transparent løsning til håndtering af ventelister. 

Om andelsboligmarkedet

FAQ

Interesselister er lister, du som boligsøgende kan skrive dig på hvis du er særligt interesseret i andelsboliger i et specifikt område. Når du er skrevet op på en interesseliste, vil Waitly give dig besked når nye foreninger i dit specifikke område oprettes how Waitly. Det er gratis at stå på interesselister og du kan stå på så mange du ønsker.

Venteliste er en liste du kan skrive dig på, hvis du er interesseret i en andel i en bestemt forening. Det er meget normalt at stå på venteliste et par år før du bliver tilbudt en bolig.  Det kan derfor være en god idé, at være skrevet op på forskellige lister, et par år før du reelt har tænkt dig at flytte.

En ekstern venteliste er for personer som ikke bor i foreningen, hvilket både kan være åbne og lukket ventelister, ligesom der kan være andre krav til at stå på en ekstern venteliste. Interne ventelister er et tilbud til folk der allerede bor i en andelsboligforeningen, men ønsker en anden type lejlighed i samme forening.

Du kan være opskrevet på så mange ventelister du vil! Jo flere ventelister du står på, jo større chance er der, for at finde en andelsbolig. Vi anbefaler dog at du kigger foreningen og dens venteliste godt igennem inden du skriver dig op, så du ikke står forgæves på ventelisten, hvis du ønsker en bolig om 1-2 år og der er mange foran dig.

For det meste er det muligt at foretage et forældrekøb af en andelsbolig, men i sidste ende er det foreningerne der opstiller regler for køb af deres andele, hvilket Waitly ikke kan svare på.

Det er individuelt i de enkelte foreninger. Nogle foreninger har decideret børne ventelister, hvor børn i foreningen kan skrive sig op. Andre foreninger har i deres vedtægter skrevet at de skal være opskrevet på den eksterne venteliste, på lige vilkår med andre som søger bolig i foreningen.

Ja, du kan godt være opskrevet på venteliste, men du skal være fyldt 18 for at købe en andelsbolig.

Man kan godt modtage boligtilbud, men det er først når man er 18 år at man kan købe andelsboligen.

Købsprocessen

FAQ

Så er der chance for, at du bliver tilbudt boligen 🏠. Det er din placering på  ventelisten der vil afgøre, om du får mulighed for at købe boligen. Øverst på ventelisten får boligen tilbudt, hvis vedkommende springer fra, vil nr. 2 som er interesseret blive spurgt, indtil der er fundet en køber.

Inden for den givne tidsfrist kan du til enhver tid ændre dit svar i din brugerprofil, som du finder ved at logge ind oppe i højre hjørne.

Har du konkrete spørgsmål til lejligheden skal du kontakte andelsboligforeningen. Kontaktinfo findes under den enkelte forening, du kan finde et samlet overblik over foreningerne her.

Det er først når kontrakten er underskrevet, at aftalen er gældende📝. Hvis du springer fra efter at have sagt ja, bliver boligen tilbudt til den næste person i rækken.

For at spare tid for både forening og sælger, er fremvisningen slået sammen, så sælger ikke skal fremvise flere gange. På den måde skaber vi en kortere købsproces og flere potentielle købere får lov at se lejligheden.

keyboard_arrow_up