Odense - en by med masser muligheder
Leder du efter en lejebolig i Odense, så læs med her. Odense tilbyder lidt af det hele – som Danmarks tredje største by får du både byliv men også nem adgang til skøn natur, samt ro og charme.
Byen er kendt for sin historiske bymidte, hvor man kan finde H.C. Andersens hus og eventyrhaven, samt en lang række museer, teatre og andre kulturelle attraktioner. Derudover er Odense også en vigtig industriby, og har derfor et godt udbud af arbejdspladser.
Når det kommer til lejeboliger, findes der et stort udbud i Odense, og det er forholdsvist nemt at finde en lejebolig i Odense, da der ikke er lige så mange om buddet som for eksempel i København.
Husleje i Odense
Ifølge BoligPortal var gennemsnits huslejen for en lejebolig i Odense på 6.736 kroner pr. måned i december 2021. Det en stigning på 2,5% i forhold til samme måned året før. Så huslejen i Odense er stigende ligesom i de andre store byer i Danmark.
Billedet viser den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger Odense C
Områder i Odense
Der findes flere forskellige hyggelige områder i Odense med hver deres stemning. I centrum af byen finder man de mest eftertragtede lejeboliger, da man her har gåafstand til alt, hvad byen har at tilbyde.
Derudover findes der også lejeboliger i de mere udprægede boligkvarterer, som f.eks. Vollsmose og Tarup. Disse områder er særligt kendt for at være steder hvor man kan finde billigere lejeboliger. Og så er der selvfølgelig områderne med nybyg, som eksempelvis Odense M, hvor du får nem og hurtig adgang til både natur og by
Oversigt over områder i Odense
Odense C: Odense centrum er et pulserende hjerte af byen, hvor historien og kulturen mødes med moderne faciliteter. Gaderne er fyldt med farverige bygninger og charmerende butikker, caféer og restauranter.
Tarup og Vollsmose: Disse områder er kendt for at være steder, hvor man kan finde billigere lejeboliger. De ligger lidt uden for centrum, men stadig tæt på offentlig transport og faciliteter.
Odense M: En ny, levende bydel, der er under udvikling. Her kan man finde nybyggede boliger i høj kvalitet med fokus på at skabe en sammenhæng mellem boligerne og den omkringliggende natur. Derudover er der også nem og hurtig adgang til både natur og by.
Odense N: Odense N er et område, der er kendt for at være et godt sted at bo for familier. Her finder man mange boliger i rækkehusene og villaer med store have og grønne områder.
Alt i alt er Odense en attraktiv by at bo i, og der findes et godt udbud af lejeboliger, både i centrum og i de mere udprægede boligkvarterer.
FAQ: lejebolig i Odense
Der findes et stort udbud af lejeboliger i Odense, og det er forholdsvist nemt at finde en lejebolig i forhold til andre store byer i Danmark. I 2020 var der ifølge Boligportal ca. 15.000 ledige lejeboliger i Odense. Faktisk er der i disse år et overbud af lejligheder i Odense. Det skyldes blandt andet de mange nybyggerier som skal imødekomme efterspørgslen på lejligheder i fremtiden.
Det er svært at give et præcist antal for, hvor mange lejeboliger der er i Odense. Men i 2020 var der ca. 15.000 ledige lejeboliger til salg ifølge Boligportal.
Odense og Trekantområdet har næst efter København og Aarhus den største koncentration af almene boliger. Der er 24.968 almene boliger i Odense, hvilket svarer til ca. 25 procent af den samlede boligmasse.
De fleste lejeboliger, herunder også almene boliger, i Odense er lejligheder, ca. 80% af lejeboligerne i Odense er lejligheder.
I Odense centrum er der også en del hyggelige byhuse.
Derudover er der masser af områder med nybyggeri.
Ifølge BoligPortal, var gennemsnitshuslejen for en lejebolig i Odense på 6.736 kroner pr. måned i december 2021. Det er en stigning på 2,5% i forhold til samme måned året før.
Gennemsnitshuslejen for en lejebolig i København var på ca. 8.000 kroner pr. måned i december 2021. Det er ca. 2000 kroner mere pr. måned end gennemsnitshuslejen i Odense. Så selvom huslejen også stiger i Odense, så er der stadig penge at spare ved at vælge en anden by end hovedstaden.