Andelsboliger i Danmark

Der findes ca. 210.000 andelsboliger i Danmark, fordelt på ca. 9.000 andelsboligforeninger, hvilket svarer til ca. 7.5% af alle boligere i Danmark. 

Andelsboliger er blevet en meget attraktiv boligform, da boligpriserne og lejepriserne er steget markant de seneste år, hvor andelsboligere ikke i samme grad har haft den samme stigning. 

Det er derfor svært at finde de gode andelsboliger, da efterspørgslen er højere end det nuværende udbud af andelsboliger.

Værd at vide om Andelsboliger

Historien bag boligformen andelsboliger, kommer helt tilbage fra 1800 tallet hvor andelstanken startede i erhvervslivet, hvor forskellige former for brugsforeninger blev stiftet. Bedste eksempel herpå er nuværende COOP, som i 1866 blev stiftet under navnet FDB (Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger).

i 1912 blev den største nuværende forening stiftet under navnet AAB (Arbejdernes Andelsboligforening), som i dag fungere som en almen boligforening. Det var især i år 1930 til år 1940 er boligformen tog fart, hvilket igen skete i årene fra 1980 til 2005. 

Der findes flere grunde til at andelsboliger er blevet attraktive, men den primære grund findes i den store prisforskel der er på ejerboliger og andelsboliger. Hvor en ejerbolig i København på 60 kvadratmeter kan koste 3.000.000 (50.000 pr. kvadratmeter) kan en andelsbolig på samme størrelse findes, hvis du er heldig, til under 1.000.000 kroner og med samme niveau boligafgift pr. måned. Dette frister selvfølgelig mange til at vælge en andelsbolig frem for ejerbolig, ligesom der er flere som har råd i dette prisniveau. Selvom dette lyder attraktivt, er det ikke nødvendigvis en god handel, da køber skal være opmærksom på flere ting ved køb af andelsboliger. 

Vi kan anbefale og læse denne artikel fra Videnscentret Bolius, som beskriver hvad du bør være opmærksom på i en købsproces:    https://www.bolius.dk/det-skal-du-vide-naar-du-koeber-andelsbolig-16233 

 

Skriv dig på Interesseliste i en andelsforening

Hvis du ønsker at få besked om nye andelsboligforeninger som har lavet aftale med Waitly, kan vi anbefale dig at skrive dig på vores interesseliste. Hvis du gør det, kan vi love dig:

– At det er gratis 

– Ingen forpligtelse forbundet med det

– At du er blandt de første til at få besked om nye tilgængelige ventelister

– At du altid kan slette dig igen, hvis du ikke længere er boligsøgende

 

Skriv dig gratis op

Du kan gratis tilmelde dig interesselisten, ved at skrive din mail herunder.

Alle der står på vores interesseliste, vil være de første der får besked om nyoprettet ventelister. 
Se mere om interesselister her

Tilmeld dig interesselisten her:

keyboard_arrow_up