Om andelsboligerne på Østerbro

Østerbro er et af de steder i København hvor det kan være rigtig svært at finde en andelsbolig til salg, fordi området er meget attraktivt blandt købestærke familier og enlige.

Mens andre dele af København tiltrækker den yngre generation, er Østerbro i højere grad kendt for at være et godt sted til familier, da der findes mange parker og gode faciliteter til børnefamilien.

Søerne

Billig andelsbolig?

Hvis du er på udkig efter en billig andelsbolig på Østerbro, skal du desværre ofte lede længe. Sjældent vil du se dem blive udbudt og når de gør, vil det være andelsboligerne af dyrere karakter. Så med mindre du har skrevet dig op på flere ventelister, eller er så heldig at have et stort netværk der allerede bor i en andelsforening og som kan hjælpe dig ind, så skal du være heldig for at finde en billig andelsbolig som der er større chance for på Amager.

Ift. Amager er det redaktionens erfaring at andelsboligforeninger på Østerbro i højere grad har gjort brug af valuarvurderinger, hvilket betyder at deres værdi kan være højere end den offentlige ejendomsvurdering. På den måde kan andelshaveren udbyde sin andelsbolig til en højere kvadratmeterpris, hvor det ofte vil være personen med det højeste bud som vil få lejligheden.
På det seneste har der dog været en tendens til, at antallet af andelsboliger stiger.

En bydel til familier

Østerbro er et attraktivt område for familier, da området både rummer byliv med mange små butikker og cafeer, og dejlige grønne områder med mulighed for gå- og løbeture samt kort afstand til det helt centrale København.

Netop derfor flytter mange i alderen 25-35 år til Østerbro, da området kan byde på noget andet end hvad f.eks. Indre by eller Nørrebro kan. Som tidligere skrevet betyder det også, at den gennemsnitlige årsindkomst for familier og enlige ofte vil være højere, end for de bydele i København hvor studerende og førstegangskøbere tiltrækkes. 

Søerne København

Charmerende Østerbro

Østerbro er populært og eksklusivt, men samtidig afslappet og hyggeligt. Området er kendt for de mange smukke gamle bygninger, flotte opgange og charmerende stemning. 

Østerbro rummer også mange spændende attraktioner, for eksempel Nyboder, et unikt boligkvarter i København. Den første bygning på Nyboder blev opført i 1631 – der står kun en enkelt tilbage af disse helt gamle bygninger, men man fornemmer stadig historien i området.  De mange små gule og grå bygninger blev oprindeligt bygget til familier af flådens folk. 

Kastellet ligger også på Østerbro, og er et af Nordeuropas flotteste og bedst bevarede fæstningsværker, og samtidig skøn grøn oase midt i byen. Overfor Kastellet ligger Gefionspringvandet. Et smukt og imponerende værk lavet af den danske billedhugger Anders Bundgaard.

Udover flotte historiske attraktioner, så byder Østerbro også på masser af kvalitets restauranter, fine designbutikker og lækre økologiske bagerier. Du kan nemt bruge en hel dag på at slentre rundt på Østerbro, nyde livet og en god kop kaffe på en af de mange lækre caféer, og mærke den hyggelige stemning.

Køb af andelsbolig på Østerbro​

Da andelsboligerne på Østerbro kan være af dyrere karakter, skal du have besluttet dig for om Østerbro er området du ønsker at købe i, ligesom du skal være klar på at betale lidt ekstra pr. Kvadratmeter ift. Andre steder i København. Hvis din økonomi er fornuftig, kan du være heldig at finde nogle utrolig flotte andelsboliger på diverse boligsider, ligesom DBA ofte også har et større udbud.

Hvis du er på udkig efter en billig andelsbolig, vil vi anbefale du skriver dig op på flere ventelister, ligesom det vigtigt du igennem de sociale medier gør dit netværk opmærksom på din interesse i at købe en andelsbolig – gerne flere gange.

Du kan på Waitly finde forskellige andelsboligforeninger på Østerbro og udtrykke din interesse ved at skrive dig op på vores interesseliste.
Her kan du læse mere om vores ventelistesystem.

Åbent hus

Skriv dig gratis op

Du kan gratis tilmelde dig interesselisten, ved at skrive din mail herunder.

Alle der står på vores interesseliste, vil være de første der får besked om nyoprettet ventelister. 
Se mere om interesselister her

Tilmeld dig interesselisten her: