Sydhavn, noget for alle

Flotte arkitekttegnede boliger, gamle industriområder og autentisk København blandet med nye lækre cafeer og restauranter. Tæt på byen, endnu tættere på vandet og naturen. 

I Sydhavn finder du både billige andelsboliger der har ligget der igennem flere generationer, ligesom du kan finde nye flotte andelsboligforeninger hvor du stort set kan hoppe direkte i vandet fra din lejlighed. 

marina

Autentisk havnemiljø og nybyggeri

Sydhavnen dækker en række meget forskellige områder. Sluseholmen, Teglholmen og Havneholmen er færdigt nybyggeri, her finder du flotte arkitekttegnede boliger ud mod vandet. Frederiks Brygge og Enghave Brygge er områder med stor byggeaktivitet og er stadig under udvikling. 

Over 25 tegnestuer har været involveret i udformningen af boligerne til den nye spændende kanalby med flotte, moderne bygninger ud mod vandet. Her er boligerne i den dyre ende, men du får også kvalitet for pengene.

Det gamle Sydhavn

Blandt de mange nye bygninger finder du også det ‘det gamle Sydhavn’, som mange mener er et af Københavns mest autentiske områder. Derfor kalder nogen, særligt lokale, området for ‘det rigtige Sydhavn’. Her er mange butikker og caféer ejet af lokale, og de store kæder, man finder inde i byen, har stadig ikke fundet vej til denne lille autentiske perle. 

Priserne er holdt nede, for at der skal være plads til alle. Det er noget mange beboere i området ligger stor vægt på. I Sydhavnen er fællesskab og bæredygtighed i højsædet blandt mange af andelsboligforeningerne. I det gamle Sydhavn holder mange foreninger fast i de gamle andelsværdier og værner om fællesskab og medansvar. 

Cafeer, fadøl og delisupermarked

De seneste år er en del nye lækre cafeer skudt op rundt omkring i Sydhavn. Men mange er lokalt ejet og værner om netop det. 

Café Kahyt & Kaffe er et glimrende eksempel – en gammel båd i ægte maritim stil der serverer cortado, cheesecake, croissanter og store fadøl. Der er også ugentlige menuer, hvor velkendte danske retter, og selvfølgelig fisk, ofte indgår. Godt, lokalt, hjemmelavet og ingen snobberi. Her er der plads til alle, og med en tilbagevendende skare af stamkunder, er her altid en god og familiær stemning. 

Er du til brunch tallerkner i Instagram venlige omgivelser, så er den lokale Cafe Ralleys altid et hit.  Du kan også finde mere velkendte caféekæder og bagerier som for eksempel Riccos kaffebar og Emmerys. 

Står aftensmaden på italiensk pizza kan du handle lækre råvarer i det italienske supermarked Supermarco. Her finder du alt hvad hjertet begærer af lækre italienske vine, delikatesser og meget andet. Et supermarked for enhver der elsker italiensk mad og ikke går på kompromis med kvalitet. 

Gå på opdagelse i Sydhavn

Udover lækre cafeer og delier er der masser af andre ting at opdage i Sydhavnen. På en varm sommerdag bør du helt klart lægge et visit forbi Havnebadet Sluseholmen – et hyggeligt friluftsbad med både børnebassin og bassiner til udspring og motionssvømning. 

Hvis du vil opleve ægte Sydhavnsstemning, så tag et smut forbi den gamle havn ‘Fiskerihavnen’. Traditionelle fiskekuttere og maritim charme får én til at glemme, at man blot er en kort cykeltur fra indre København.

I Sydhavnen finder du altså både områder med moderne nybyggeri med skønne udsigter ud mod vandet og et ældre mere autentisk område, hvor mange af de gamle andelsboligforeninger stadig har billige andelslejligheder. Sydhavnen et godt område, hvis man gerne vil bo tæt på byen, have adgang til vand og natur samt mærke den lokale stemning. Diversiteten af boliger afspejler, at her er der er plads til alle. 

Vil du gerne finde en andelsbolig i Sydhavnen, så skriv dig på en venteliste eller interesseliste idag!

Åbent hus

Skriv dig gratis op

Du kan gratis tilmelde dig interesselisten, ved at skrive din mail herunder.

Alle der står på vores interesseliste, vil være de første der får besked om nyoprettet ventelister. 
Se mere om interesselister her

Tilmeld dig interesselisten her: