Sælg din andelsbolig i København med Waitly

Skal du sælge din andelsbolig, og vil du gerne spare penge på en ejendomsmægler? Så sælg selv din bolig gennem Waitlys køberkartotek. Nemt, digitalt og transparent. 

 

Waitly selvsalg
- sælg din andelsbolig nemt og hurtigt

Sælg din andelsbolig direkte her på Waitly og spar både tid og penge. Andelsboliger er utrolig eftertragtede, og derfor bliver selvsalg mere og mere populært. Med selvsalg sparer du også penge, fordi du ikke skal betale mæglersalær til en ejendomsmægler. 

Waitly hjælper dig med at sælge din andelsbolig ved at tilbyde en digital platform med skabeloner til salgsannoncer, adgang til køberkartotek, gode råd til selvsalg samt tjeklister, så du kan have ro i maven, når du sælger din andelsbolig.  

Du kan frit vælge en køber blandt de mange Waitly+ brugere. 

Hvordan fungerer det?

Udfyld info til salgsannonce

Udfyld vores formular, så laver vi en salgsannonce og sender ud til vores Waitly+ brugere. På den måde skal du blot indsætte den nødvendige information, så sørger Waitly for resten.

Vælg din køber

Vælg mellem interreserede Waitly+ købere, som alle er aktive boligsøgende. Købere kontakter dig enten over mail eller telefon, og du kan frit vælge mellem alle interesserede.

Overdrag din bolig

Når du har valgt en køber skal din andelsboligforening godkende vedkommende. Derefter skal der laves en købeaftale, det kan her være en god idé at få en fagperson til at hjælpe.

Er du klar til at sælge? Så opret en gratis salgsannonce i dag

(OBS! kun for andelsboliger i København)

Selvsalg - hvad skal du være opmærksom på?

Der er nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du vælger selv at sælge din andelsbolig. Men bare rolig, med Waitlys platform forbereder vi både køber og sælger, så I kan få en god og tryg oplevelse. Her kan du læse om, hvilke trin du skal igennem ved køb og salg af andelsbolig.

Prisfastsættelse

Med en andelsbolig bestemmer du ikke selv prisen. Det er andelsboligforeningen, som kan give dig den endelige pris. Derudover reguleres prisen på andelsboligen af Andelsboligloven, og derfor kan du ikke sælge andelsboligen til en højere pris, end loven regulerer. De fleste andelsboliger i dag bliver solgt til maksimalprisen, da efterspørgslen er høj og udbuddet er lavt.

Det er vigtigt, at du som sælger er opmærksom på, at det er ulovligt at tage mere for din andelsbolig end maksimalprisen, og det er derfor også ulovligt at modtage penge under bordet. Så selvom køber selv foreslår at betale mere maksimalprisen, så er det strafbart. Du kan læse mere om konsekvenserne ved at modtage penge under bordet her.

Salgsannonce

Du skal lave en salgsannonce, når du sætter din andelsbolig til salg.  Annoncen skal indeholde informationer om størrelse, beliggenhed, pris, vedligeholdelse mm. Når du sælger din andelsbolig gennem Waitly, skal du udfylde en formular, hvor vi har sørget for at gennemgå alle nødvendige informationer. Vi sørger også for at lave en god beskrivende tekst, på baggrund af den information du udfylder. Jo mere information du udfylder, jo færre spørgsmål vil du skulle besvare fra eventuelle kommende købere.

Markedsføring

Sælger du din bolig gennem Waitly, står vi for at markedsføre din bolig. Din andelsbolig vil blive eksponeret for Waitlys køberkartotek, og vi sørger for at skrive en god beskrivelse af boligen på baggrund af de informationer du har givet. Det er derfor vigtigt, at du udfylder formularen godt, da det vil give bedre markedsføring.

Fremvisning af boligen

Du kan enten vælge at afholde fremvisning for alle interesserede, et udvalgt antal, eller kan vælge blot at invitere en potentiel køber. Til fremvisningen kan du fortælle om boligens fordele og svare på eventuelle spørgsmål.

Godkendelse af køber

Andelsboligforeningen skal godkende køberen. Hvis køberen ikke har negative økonomiske forhold vil andelsboligforeningen generelt godkende køber. Du skal dog være opmærksom på, at det er en proces som godt kan tage et par uger.

Gennemgå salgskontrakt og købsaftale

Når køber er fundet, og andelsboligforeningen har godkendt vedkommende, så skal der laves en kontrakt. Det er en rigtig god idé at kontrakten gennemgås af en boligadvokat eller en andelsboligrådgiver. Kontrakten skal blandt andet indeholde informationer om købesummen, overtagelsesdatoen og informationer om andelsboligen.

Endelig handel

Når kontrakten  er underskrevet af både køber og sælger. Herefter betale købesummen. Når købesummen er betalt, er handlen afsluttet, og køberen kan overtage boligen. Overtagelsesdato vil fremgå af kontrakten.

Fortrydelsesret

Når kontrakten er underskrevet har køber seks hverdage til at fortryde. Hvis det sker på grund af advokat- og eller bankforbehold så kan køber fortryde uden at det har konsekvenser (så længe det sker indenfor tidsfristen). Hvis køber fortryder af andre årsager, koster det 1 % af købesummen, som skal betales til sælger.

Sælger har ingen fortrydelsesret, når vedkommende har underskrevet købsaftalen.

Waitly er ikke en ejendomsmægler

Vælger du at sælge din bolig igennem Waitly, skal du være opmærksom på, at Waitly ikke driver ejendomsmæglerforretning, hvorfor vi således heller ikke hjælper dig med juridiske forhold omkring dit boligsalg. Waitly tilbyder at hjælpe med markedsføringen af dit selvsalg igennem vores køberkartotek.