Lejebolig på Østerbro

Østerbro er smuk arkitektur, natur, kultur, historie og meget mere. Området tiltrækker mange børnefamilier, som gerne vil bo i byen, men stadig have ro omkring sig. Leder du efter en lejebolig på Østerbro, så anbefaler vi, at du skriver dig op til en lejlighed allerede idag - for Østerbro er yderst populært, og der er mange om buddet.
Østerbro

Waitly’s udvalg af lejeboliger på Østerbro

Waitly har flere ventelister og interesselister til lejeboliger, også på Østerbro. Er du studerende og leder efter en lejebolig på Østerbro kan du eksempelvis skrive dig op til Borgervænget. Borgervænget er en moderne ejendom centralt på Østerbro, og består af 18 lækre studielejligheder. Alle lejlighederne har altan, som indbyder til hyggelige sommeraftener. Selvom mange børnefamilier ønsker at bo på Østerbro, så er det også et godt sted for studerende. Mange af Københavns uddannelsesinstitutioner er nemt tilgængelige fra Østerbro, og med gode metroforbindelser kan du hurtigt komme rundt i byen.

Lejebolig konceptet hos Waitly 

Hos Waitly finder du et overblik over lejeboliger i hele landet, som du kan skrive dig op til. Der er både ventelister, hvor du tilbydes bolig efter anciennitet, samt interesselister, hvor du skal skrive en ansøgning og herefter udvælger udlejeren det bedste match til udbudte boliger. Der er mange forskellige typer af lejeboliger på Waitlys side, hvad enten du er på udkig efter en lejebolig i Indre By, studieboliger, eller en rolig bolig på landet. Se alle lejeboliger her

Hvorfor have en lejlighed på Østerbro?  

Østerbro er kendetegnet ved smuk arkitektur, fine grønne områder og parker, og hyggelige og rolige gader med lækre caféer og restauranter. Hvis du leder efter en lejlighed i byen, men stadig ønsker ro omkring dig, så er Østerbro et oplagt valg. Her er du tæt på resten af København, men området er ikke lige så travlt som for eksempel Nørrebro og Vesterbro. Netop derfor tiltrækkes mange børnefamilier til området, og går man en tur langs Østerbrogade en formiddag, er cafeerne også ofte fyldt op af småbørnsforældre, som hygger med børn og kaffe.
Derudover er der mange attraktioner på Østerbro, som både er spændende for turister og lokale. Du kan for eksempel gå en tur omkring Kastellet, som er et af Nordeuropas flotteste fæstningsværker samt en dejlig grøn oase midt i byen. Her ligger også Gefionspringvandet, som er et smukt og storslået springvand lavet af den danske billedhugger Anders Bundgaard. Og så er der selvfølgelig Søerne, som indbyder til slentretur, løbetur og hyggelige sommeraftener.

Østerbro er kendt for at være lidt eksklusivt, og det afspejles også i områdets udvalg af lækre bagerier, caféer og restauranter.
Blandt bagerierne er Juno ikke bare et af de bedste på Østerbro, men nok i hele København. Det lille bageri på Østerbro er kendt for umådeligt godt bagværk, kvalitet, og lange køer – men det er ventetiden værd. Juno har også åbnet en café, At the Counter, som ligger på den hyggelige Bopas Plads.
På Østerbro ligger også Geranium, en international kendt trestjernet Michelin-restaurant. Geranium serverer gastronomiske kunstværker, som både er en fryd for øjet og smagsløgene. Det er en helt særlig oplevelse, og også én af Østerbros attraktioner.

På Østerbro får du altså lidt af det hele – ro, natur og storbystemning. 

Sådan er det at leje lejlighed på Østerbro

Østerbro kan overordnet inddeles i Indre Østerbro og Ydre Østerbro. Indre Østerbro er kendt for at være et kvarter for velhavende, og området her rummer flere gamle og historiske bygninger, ambassader og pladser. Ydre Østerbro har har ikke lige så mange attraktioner og historiske bygninger. Det vil derfor ofte være nemmere at finde en lejebolig på Ydre Østerbro end Indre Østerbro.

Arkitekturen på Østerbro består typisk af klassiske boligkarréer fra starten af 1900-tallet. Disse boliger indeholder ofte store lejligheder, og hele 30 % af bydelens boliger indeholder fire eller flere værelser. Det er endnu en af grundene til, at Østerbro er særligt populær blandt børnefamilier, da boligerne på Østerbro ofte er rummelige, og giver god plads til børneværelser. Boligerne på Østerbro er typisk andelsboliger eller private udlejningsboliger, som altså også kan være lejeboliger.

Nybyggeri på Østerbro

Der er en del nybyggeri på Ydre Østerbro. Mange af de nybyggede boliger har fokus på miljø og bæredygtighed. Eksempelvis det nybyggede Trikotageparken som blandt andet rummer 121 lejelejligheder. Alle lejlighederne her har enten egen altan eller terrasse og ejendommen byder på hyggelige fælles grønne gårdrum.
På Østerbros strandpromenade ligger Scherfigs Have, 114 lækre, lyse og eksklusive lejeboliger. Boligerne er bygget i 2018. Meget af Østerbros nybyggeri er altså eksklusive boliger, hvor huslejen ikke nødvendigvis er den billigste. Til gengæld byder mange af disse boliger på lækre, rummelige lejligheder med fokus på kvalitetsmaterialer, bæredygtighed samt skønne omgivelser. 

Hvad koster en lejebolig på Østerbro? 

Den gennemsnitlige huslejepris i København er generelt stigende. I 2014 lå huslejen for en toværelseslejlighed i København på 8.536 kroner om måneden. I dag ligger den gennemsnitlige husleje på 11.225 kroner. Og den samme udvikling ses på Østerbro, som i forvejen er ét af de dyrere områder i København. På diverse boligsider kan man nemt få et indtryk af huslejepriserne. Søger man på Østerbro vil man typisk se huslejepriser for en toværelses på Østerbro på mellem 12.000-15.000 kr.

Se Lejebolig på Østerbro

Se alle lejeboliger

Her kan du se alle lejeboliger og skrive dig på interesseliste

Det siger andre om Waitly

Personer som venter i kø tegning

Fandt du ikke hvad du søgte?

Skriv dig gratis på en af vores interesselister, så giver vi dig besked, når nye andelsboligforeninger dukker op