Lejebolig – København

Alt du skal vide om lejeboliger i København. Læs om ventelister, områder, priser og meget mere, og gør din lejligheds søgen så nem som muligt
København skyline

Leder du efter en lejebolig i København, men mangler du overblik over hvor det er fedt at bo? Læs med her og få styr på de mange områder i København, og hvorfor du vil elske at bo i hovedstaden

Der er mange om budet når det gælder om at finde en god og billig lejebolig i København. Selvfølgelig er nogle områder, som eksempelvis Vesterbro, Nørrebro og Frederiksberg mere populære end andre. Heldigvis er der mange spændende områder i København som kan være værd at undersøge!

Hvordan får man en lejebolig i København? 

Der er mange tips og tricks til, hvordan man kan finde en lejebolig i København. Og du kan ligeså godt bruge alle kneb! Der er nemlig mange om buddet, og særligt i forbindelse med studiestart strømme studerende til byen, både fra Danmark og udlandet. 

Venteliste til lejebolig

Det første vi anbefaler dig at gøre er, at skrive dig på en venteliste til lejebolig eller en interesseliste. Det kan være en rigtig god mulighed, og en mindre stressende måde at søge bolig på. 

På en venteliste skriver du dig op til den ejendom du er interesseret i, og så er det simpelthen bare at læne dig tilbage og vente på en ledig lejebolig. På en interesseliste skriver du dig også op til en ejendom, men her vil udlejer vælge blandt de interesserede. Derfor skal du skrive en god og motiveret ansøgning når du skriver dig på en interesseliste til en lejebolig. Du kan læse mere om interesselister vs. ventelister her.

Hvis du er studerende så bør du også undersøge muligheden for en studiebolig eller et kollegie. Der er flere gode side som eksempelvis s.dk – en side med mere end 11.000 studieboliger ét samlet sted. KAB er et initiativ i samarbejde med Københavns Kommune hvor der udlejes tomme ældreboliger til studerende. Boligerne ligger centralt på bl.a. Nørrebro, Vesterbro, Christianshavn og i Sydhavnen. Derudover er også “Kollegiernes Kontor”, eller  KKIK som det kaldes. Her finder du over 6.460 kollegie- og ungdomsboliger i København og omegn. Det kan være en rigtig god måde at finde en billig lejebolig  i københavn på.

Og ellers så gælder det om at sprede ordet – sig det til dine venner, din nabo, din onkel, din tante, din kollega, din frisør. Måske dukker der en ledig lejebolig op i din omgangskreds.

Hvordan er det at bo i København? 

København har masser af byde på. Hvad end du er til rolige grønne omgivelser eller til urban storbystemning. Hver bydel i København er unik og kan noget særligt. 

Mangfoldighed, kultur og storbyliv på Nørrebro

Hvis du leder efter en billig lejebolig i København, så kan Nørrebro godt være en mulighed. Men der er mange om buddet! På Nørrebro bor der studerende, børnefamilier og folk fra mange forskellige kulturer. Kvarteret er kendt for sin mangfoldighed og mange muligheder, særligt for unge og studerende.  Nørrebro er stadig kendt for at være et af de lidt billigere kvarteer, og det tiltrækker unge og studerende, samt kreative og kunstneriske sjæle. Og man kan godt mærke, at kreativiteten spirer på Nørrebro – her er masser af spændende nye cafeer og barer, gallerier, konceptbutikker og spændende events og spillesteder. Det er bare at gå på opdagelse!

Cool, autentisk og nok Københavns mest hippe kvarter: Vesterbro

Vesterbro er oprindeligt kendt som et af de mere brogede kvarterer i København. Istedgade har været kendt som et “red light district”, og gaden har været centrum for et råt natteliv. Det er den på sin vis stadig, men i dag side om side med smarte cafeer, barnevogne og børnefamilier, kunstgallerier og nye barer. Vesterbro har gennemgået en enorm udvikling, men har beholdt sin identitet og autenticitet. 

I det hippe område Kødbyen er der både techno natklubber, coworking spaces, gallerier, kaffebarer og restauranter, hvor der både serveres snaskede burgere, michelin anerkendt ny nordisk, autentisk kinesisk og meget mere. Alt dette ligger side om side med slagterierne, som stadig driver virksomhed her, og Kødbyen har derfor sit navn.

Frederiksberg – byens grønne åndehul

Frederiksberg er et af Københavns mest eksklusive områder, og så er det faktisk også en kommune for sig. Kommunen har et stort fokus på at holde Frederiksberg ren, og grøn.   Frederiksbergs kommune har nemlig en unik “træpolitik”, som blandt andet indebærer, at alle borgere skal kunne se et træ fra deres bolig, ingen træer over 25 år må fældes,  og alle træer i kommunen skal til sundhedstjek en gang om året.

Derudover er Frederiksberg kendt for sine smukke alleer og flotte herskabslejligheder samt store eksklusive huse. Leder du efter en eksklusiv lejebolig i København er Frederiksberg stedet. Men du skal være klar på at lægge en del penge, da Frederiksberg generelt er et dyrt område. 

Find din kommende lejebolig i København 

Der er masser af lejlejligheder i København, det er bare om at finde dem. Og det kan godt være svært. Netop derfor vil Waitly samle lejeboliger ét sted, og give dig muligheden for at skrive dig op til en lejebolig. Hvad enten du leder efter en billig studiebolig i København, eller en attraktiv lejlighed på Frederiksberg. Du kan også skrive dig op til Waitlys nyhedsbrev, så du får besked så snart der er nye boliger på hjemmesiden. 

FAQ

Hvad koster en lejebolig i København? 

En 2-værelses lejlighed i København koster i gennemsnit 11.225 kroner om måneden (2019). Prisen varrierer en smule fra område til område. Du kan læse mere om huslejepriser i København her.  

Hvordan bliver man skrevet op til en lejlighed? 

Mange ejendomme har offentlige ventelister eller interesselister som man kan skrive sig op på. . På en venteliste til en lejebolig bliver du tilbudt bolig efter anciennitet, altså hvor længe du har stået på ventelisten. Du kan også skrive dig på interesselister. Det er lister hvor udlejeren vil vælge det bedste match til udbudte boliger. Du kan læse mere om forskellen på interresselister og ventelister her

Ventetid på lejeboliger i København 

Ventetiden på lejeboliger i København varierer alt efter hvor populært området er. På Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg og andre populære områder kan ventetiden godt være +5 år. Det kommer også an på hvor lang ventelisten er. Hos Waitly kan du altid se ventetiden på boliger når du skriver dig op.  

Hvor mange værelser er der i en lejebolig i København?

Den gennemsnitlige størrelse på en lejeboliger i København, som typisk er etage boliger er 80,1m2. Dog bor der også typisk 1.9 personer i en lejebolig i København, og det gennemsnitlige areal for en person er 42,9. Disse lejligheder er typisk to og treværelses.

Da der i gennemsnit bor ca. 2 personer i en lejlighed i København er to og treværelses lejligheder i særligt populære.

Se Lejebolig – København

Se alle lejeboliger

Her kan du se alle lejeboliger og skrive dig på interesseliste

Det siger andre om Waitly

Personer som venter i kø tegning

Fandt du ikke hvad du søgte?

Skriv dig gratis på en af vores interesselister, så giver vi dig besked, når nye andelsboligforeninger dukker op