Apartment building
Du kan også læse vores mange indlæg om lejeboliger her:
Du kan også læse vores mange indlæg om andelsboliger her:

Guide: find bolig gennem Waitly

I denne guide vil vi blandt andet dykke ned i Waitly's ventelister, hvordan de fungerer, og hvordan du kan bruge dem til din fordel i jagten på dit næste hjem. Find bolig med Waitly!

At finde den perfekte bolig kan både være fyldt med forventninger og spænding, men også frustration. Uanset om du drømmer om en lejebolig eller en andelsbolig, kan ventetider og komplekse systemer gøre søgningen udfordrende. Men med den rette tilgang og forståelse af systemet kan man navigere i boligmarkedet med større sikkerhed og måske endda skære betydeligt ned på ventetiden. 

I denne guide vil vi blandt andet dykke ned i Waitly’s ventelister, hvordan de fungerer, og hvordan du kan bruge dem til din fordel i jagten på dit næste hjem. Find bolig med Waitly!

Flest boliger på Waitly går til ekstern liste

 2022/2023 blev over 60% af alle andelsboliger solgt via Waitly til personer fra eksterne ventelister. Selvom det ved første øjekast kan virke tidskrævende, er chancerne for at finde en bolig gennem en ekstern venteliste altså ret god. Derudover fandt 2,92% en bolig gennem en relationsliste, og 36,33% gennem interne lister.

Forstå Waitly’s forskellige lister

De forskellige ejendomme på Waitly kan have forskellige typer af lister. Hver ejendom eller forening vælger selv, hvilken type liste de ønsker. Først, lad os afklare forskellen på eksterne og interne lister:

 • Eksterne lister: Åbne for alle, men kan have en begrænsning på tilmeldinger, eller specifikke krav for opskrivning. Eks. alder, en relation i foreningen mm.
 • Interne lister: Forbeholdt nuværende beboere, og i de fleste tilfælde har personer på denne liste førsteret til boliger.
 • Ventelister: Baseret på anciennitet, hvor den person, der har stået længst tid, får først mulighed for en bolig.
 • Relationslister: Kræver, at du kender nogen inden for foreningen eller ejendommen for at blive skrevet op.
 • Interesselister: Her fordeles bolig ud fra det bedste match baseret på ansøgninger. Du skriver en ansøgning, hvor det kan være nyttigt at inkludere oplysninger om dig selv og dine intentioner med boligen. Udlejer/forening vil vælge det bedste match til udbudte boliger ud fra ansøgningerne. Du optjener altså ikke anciennitet på disse lister. Det kan til gengæld også betyde, at du kan få tilbudt en bolig hurtigere.

  Interesselister er mest brugt blandt udlejere til lejeboligejendomme, men nogle andelsboligforeninger gør også brug af interesselister.

Find bolig og kom ind i en andelsboligforening: fordele ved mindre boliger

Selvom du måske leder efter en større bolig, kan det være en fordel at takke ja til mindre boliger, de går nemlig oftest til dem på eksterne lister, eller folk længere nede på listen. Men hvis du er fleksibel med boligstørrelsen, kan dette være din billet til hurtigere at finde bolig og blive en del af en andelsboligforening, da de fleste andelsboligforeninger har interne lister. 

Når du først er inde i en andelsboligforening gennem en mindre bolig, får du nemlig ofte adgang til den interne venteliste. Det øger dine chancer for senere at kunne flytte til en større bolig inden for den samme forening.

Tips til at finde den rette liste: 

Når du søger efter lister på Waitly kan du filtrere din søgning. Her vil vi først og fremmest anbefale, at du søger efter “åbne lister”, som er de lister der stadig er åbne for opskrivning. 

Billede af Waitlys hjemmeside

Få indsigt i listerne:

Ventetid
Når du har fundet en liste, du gerne vil skrive dig op på, kan du også få indsigt i, hvor lang tid det evt. vil tage at finde en bolig gennem den liste. 
Vær opmærksom på, at ventetiden kan være estimeret længere end den egentlige ventetid, hvis du eksempelvis vælger at sige ja til en mindre bolig. 

Prioritering af lister
Udover ventetid kan du også se, hvilke andre lister der eventuelt kan komme forud for den liste, du er ved at skrive dig op på. Nogle har både interne lister og relationslister, som prioriteres forud for den eksterne Det betyder ikke nødvendigvis, at det er umuligt at få en bolig, men måske bare, at der kan gå længere tid, før du kan få fat i en stor bolig. 

Økonomi, størrelse, etager mm. 
Den sidste information du vil kunne finde i opskrivnings-vinduet er info om økonomi, størrelse, antal boliger, antal gennemsnitligt salg, antal etager og værelsesfordeling. Det er ikke altid denne information er udfyldt, da det er op til den enkelte udlejer/forening. Hvis du ønsker mere info om en specifik bolig, skal du kontakte selve foreningen eller udlejeren. 

Waitly App vs. Waitly.dk

Waitly.dk
Her finder du alle de lister, som du gennem Waitly kan skrive dig op til. Du bruger altså hjemmesiden til at finde den liste, du gerne vil skrive dig op til, og du kan også læse om den enkelte bolig. Find bolig og skriv dig op på Waitly.dk.

Waitly-App
I Waitly App samles alt information om dine opskrivninger. Derudover kan du også se de forskellige tilbud på boliger til lister du er skrevet op til, du kan følge din placering på listerne, redigere dine filtre og meget mere. Du kan altid finde svar på de fleste spørgsmål omkring Waitly App i vores FAQ.

Find bolig hurtigere med Waitly+

Waitly er til for at gøre boligsøgningen nemmere og mere overskuelig. Derfor har vi skabt Waitly+, for dig som søger en andelsbolig i København gerne og gerne vil sætte ekstra skub i din boligsøgning. Som Waitly+ bruger får du adgang til fordele som gør din boligsøgning endnu nemmere, herunder:

 • Ugentlige nyhedsbreve: Som en del af Waitly+’s service vil du modtage ugentlige e-mails med et håndplukket udvalg af andelsboligsalgsopslag.
 • Ekspertrådgivning: Videoer og artikler fra vores andelsboligekspert, David Bresemann-Jakobsen, er tilgængelige for at give dig dybdegående viden og rådgivning.
 • Tidlig adgang til ventelister: Waitly+ giver dig også muligheden for at få information om nye ventelister 24 timer før andre brugere.
 • Øjeblikkelige notifikationer: Når der opstår ledige pladser på ventelister til eftertragtede andelsboliger.