København
Du kan også læse vores mange indlæg om lejeboliger her:
Du kan også læse vores mange indlæg om andelsboliger her:

Ungdomsboliger i København

Mange unge drømmer om, at få fat på en ungdomsbolig i København. For København er en populær på for unge og studerende at flytte til, både på grund af de mange uddannelsesinstitutioner samt arbejdspladser, men også fordi byens puls, og rige kulturliv har for alle. Læs mere om, hvordan du finder en ungdomsbolig i København, samt hvilke krav der er for at have en ungdomsbolig eller studiebolig.

Mange unge drømmer om, at få fat på en ungdomsbolig i København. København er populær på for unge og studerende at flytte til, både på grund af de mange uddannelsesinstitutioner samt arbejdspladser, men også fordi byens puls, og rige kulturliv har noget for alle. Læs mere om hvordan du finder en ungdomsbolig i København, samt hvilke krav der er for at have en ungdomsbolig eller studiebolig. 

Det er ikke nogen hemmelighed at der er rift om boligerne i København, og det gælder også ungdomsboliger. Men hvis du er ude i god tid, eller skriver dig på en venteliste, så er det muligt at få fingrene i en god ungdomsbolig. Der findes flere forskellige typer af ungdomsboliger i København. Både almindelige lejligheder, kollegier og enkeltværelser. Ungdomsboliger er ofte er lidt mindre end almindelige lejligheder og kan være indrettet med fælles køkken, spisestue og badeværelse. 

Udbuddet af ungdomsboliger i København

I København er der i dag kun en studiebolig til ca. hver fjerde studerende, og kun hver femte er en almen ungdomsbolig. En almen ungdomsbolig er en bolig hvor huslejen i gennemsnit kun udgør en tredjedel af en studerendes indkomst. Dog bor mange unge og studerende i København idag i ungdomsboliger fra private udlejere, fordi udbuddet af almene ungdomsboliger er så lavt. 

Hvordan finder man en ungdomsbolig?

Ungdomsboligerne i København administreres af flere forskellige organisationer. Det kan både være Københavns Kommune, boligforeninger og private udlejere. Det kan være nemmere at finde en ungdomsbolig fra en privat udlejer, end en almen studiebolig.                               

Heimdalsgade 39, centralt på Nørrebro, ligger der 18 boliger som udlejes gennem en privat udlejer. Hver lejlighed består af et soveværelse, et rummeligt badeværelse og et åbent køkken/alrum med et fantastisk lysindfald. Lejlighederne indeholder også en hyggelig hems med mulighed for enten soveplads eller kontor samt et opbevaringsrum.

Derudover byder ejendommen på Heimdalsgade på forskellige fællesfaciliteter, som skaber fundamentet for et unikt fællesskab. Der er et fælles vaskeri, en stor tagterrasse og en stue med fælles køkken. Her er der god mulighed for at mødes og hygge og snakke med de andre beboere. Du kan skrive dig op her.

Leder du efter en ungdomsbolig sammen med en anden, så er ligger 18 gode delevenlige studieboliger på Borgervænget 5A på Østerbro. Lejlighederne her er alle på 50 kvm. bestående af to værelser på 8 kvm, og åbent køkken/alrum samt stort brusebadeværelse og tilhørende altan. Lejlighederne på Borgervænget er rummelige og egner sig til to personer. Du kan skrive dig op her

Hvordan får man en ungdomsbolig?

For at kunne søge om en ungdomsbolig i København skal du opfylde visse kriterier. Du skal for eksempel være fyldt 18 år og i mange ungdomsboliger er der også en krav om at du skal være studerende. Derudover kræver nogle ungdomsboliger en indtægt, der er lavere end en bestemt grænse, og du må ikke eje en anden bolig.

Oplysninger om kriterierne og ansøgningsproceduren vil findes på de enkelte udbyderes hjemmesider. Der er altså ikke et overordnet regelsæt, da det varierer fra udlejer til udlejer. For boligerne på Heimdalsgade og Borgervangen er det blot et krav at du skal være studerende. Derudover skal du skrive en ansøgning. Her er det en god idé at skrive lidt om hvorfor du ønsker en bolig lige præcis i dén ejendom, dit studie, din indkomst og hvor længe du forventer at bo i boligen.

FAQ - ungdomsboliger og studieboliger i København

Der findes flere forskellige organisationer, der administrerer ungdomsboliger i København, såsom Københavns Kommune, boligforeninger og private udlejere. En populær side er Kollegiernes Kontor, som udbyder et stort antal af ungdomsboliger. Det kan være nemmere at finde en ungdomsbolig fra en privat udlejer, end en almen studiebolig. Du kan også skrive dig på en venteliste for at øge dine chancer for at få fingrene i en god ungdomsbolig.

Der er specifikke krav for at have en ungdomsbolig eller studiebolig, som kan variere fra udlejer til udlejer. Generelt skal man være studerende og have en begrænset indkomst for at have ret til en ungdomsbolig eller studiebolig. I nogle ungdomsboliger er det ikke et krav at man er studerende, men blot at man er under 35 år. Det kan være nødvendigt at dokumentere sin studiestatus og indkomst for at opfylde kravene.

Ja, der findes delevenlige ungdomsboliger i København. Du kan f.eks. finde 18 delevenlige studieboliger på Borgervænget 5A på Østerbro, hver på 50 kvm. bestående af to værelser, et åbent køkken/alrum og et stort brusebadeværelse. Delevenlige boliger er en god mulighed for at spare på huslejen. Derudover kan det være super hyggeligt at bo med en god ven mens man er under studie. 

Man kan bo i en studiebolig eller ungdomsbolig så længe man er under uddannelse. Hvis man bliver forsinket på sin  uddannelses kan man stadig bo i boligen, men højst i et år forhold til det afslutningstidspunkt du havde på din uddannelse, da du flyttede ind.