Energieffektive og bæredygtiger boliger til både studerende, børnefamilier og ældre. Det er nogle af de ting som der har været fokuseret på i de mange nybyggerier i Odense. Der er masser af gode muligheder for at finde en ledig bolig i Odense i et af de lækre nye byggeprojekter.
Odense er hovedstaden i region Syddanmark, og som en af Danmarks største byer tiltrækker byen mange mennesker. I de senere år har der været en stor efterspørgsel efter boliger i Odense, og det har ført til et boom i nybyggeri i området.
Odense vokser i popularitet
Der er ca. 205.000 indbyggere i Odense, men det tal forventes at stige til 223.000 i 2030. Det vil betyde, at der skal opføres boliger svarende til 76.000 m2, hvis man antager at hvert individ i gennemsnit bruger 49 m2.
Over de sidste 5 år er der gennemsnitlig blevet leveret 69.000 m2 pr. år, hvilket er tæt på det efterspurgte kvadratmeter i Odense. I 2019 blev der bygget 30.000 m2, hvilket faktisk var mere end det efterspurgte. Derfor er det forholdsvist nemt at finde en bolig i Odense, særligt når det kommer til nye byggeprojekter.
Da befolkningen fortsat vil stige, betyder det ikke nødvendigvis at boligerne ikke stå tomme i en længere periode. Så selvom der bliver bygget flere kvadratmeter der er efterspurgt lige nu, kan det være en fordel for fremtiden. For samlet set forventes befolkningen i Odense at stige med mere end en tredjedel (35 %) fra 1971 til 2045.
Fokus på Bæredygtighed og mangfoldighed
I opførslen af nye boliger har der været fokus på at skabe noget for alle. Derfor er der blevet bygget både lejligheder, rækkehuse og villaer i forskellige prisklasser og størrelser.
Bæredygtighed har også været et nøgleord, og der er i de senere år blevet et stigende fokus på at bygge boliger, der er bæredygtige i Odense. Der er blevet opført en række boliger, der er bygget med henblik på at reducere deres CO2-udledning og spare på energien. Det kan f.eks. ske ved hjælp af solceller til at producere el, ved at have god isolering og energieffektive vinduer, og ved at anvende materialer, der er genanvendelige eller produceret på en bæredygtig måde.
Munkebjerg park – Odenses nye grønne bydel
Et godt eksempel på bæredygtigt nybyggeri i Odense er boligerne i Munkebjerg Park. Et imponerende nybyggeri projekt og Odenses nye grønne bydel. Boligerne i Munkebjerg Park er omkranset af træer, hvilket skaber en god afskærmning for de omkringliggende veje og et hyggeligt miljø. Området byder også på en 7.800 m2 stor bydelspark, som ligger mellem M-Tower og Munkebjergvænget. Parken indeholder stier, grønne områder og søer til opsamling af regnvand. Ud over at være et rart sted at slappe eller gå en tur, fungerer parken også som et socialt bindeled for bydelen.
Munkebjerg park er bygget med fokus på de mennesker, som skal bo der. En ny bydel med liv og muligheder. Boligerne er både egnet for studerende, og der er mange gode delevenlige lejligheder. Derudover er der også store rummelige lejligheder til børnefamilien, og lejligheder som passer godt til én eller to voksne.
De mange typer af lejligheder skaber en mangfoldighed og en følelse af at her er der plads til alle.
En prisbelønnet bydel
Barfoed Group er blevet tildelt Odin Prisen af Byforening Odense som en anerkendelse af kvaliteten i byggeriet. Prisen gives til ”en bygherre, der har udvist initiativ, virkelyst, økonomisk offervilje og sans for kvalitet”. Og det er netop dét Munkebjerg Park er – her får du en kvalitetsbolig – fra inderst til yderst. De kvalitetsbevidste valg er vigtige for Barfoed Group, så beboerne kan trives i Munkebjerg Park, og nyde de bilfri parkområder, den smukke beplantning, væksthusene og meget mere.