Studerende
Du kan også læse vores mange indlæg om lejeboliger her:
Du kan også læse vores mange indlæg om andelsboliger her:

Boligsikring studerende

Som studerende i København eller andre større byer i Danmark, kan det ofte være svært at finde en bolig, som er til at betale. Men der er hjælp at hente! Der er nemlig stor chance for at du som studerende kan få boligsikring.

Boligsikring for studerende

Som studerende i København eller andre større byer i Danmark, kan det ofte være svært at finde en bolig, som er til at betale. Men der er hjælp at hente! Der er nemlig stor chance for at du som studerende kan få boligsikring. Læs med på siden her og find ud af, hvor meget man kan få i boligsikring som studerende, hvordan man laver en boligsikring beregning for studerende, og meget mere. 

Sådan søger du boligsikring som studerende. 

Boligsikring er et tilbud til alle, som lejer en bolig. Det vil sige at alle faktisk kan søge om boligsikring. Behandlingen af ansøgningen er individuel, og hver enkelt ansøger skal vurderes, så selvom alle kan søge boligsikring, er det ikke alle, som kan få boligsikring. Du søger om boligsikring gennem borger.dk, her guides du gennem ansøgningen. Du skal uploade dokumenter og bilag til ansøgningen, herunder lejekontrakt, skattepapirer, årsopgørelse og lønsedler. Disse dokumenter skal uploades for at vurdere, om du kan få boligsikring som studerende. Hvor meget du kan få i boligsikring afhænger nemlig af din indkomst samt huslejeniveau. 

Det er derfor en god idé at have disse dokumenter klar, når du går i gang med din ansøgning. Mangler der nogle dokumenter vil du blive kontaktet direkte af Udbetaling Danmark, som står for behandlingen samt udbetalingen af boligsikring. Det koster ikke noget at søge, udover en smule tid. 

Det er vigtigt at søge boligsikring hurtigst muligt, når du er flyttet ind i en lejlighed. For hvis man har søgt boligsikring senest 30 dage efter, at man er flyttet ind, vil pengene blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra indflytningsdatoen, og det er uanset behandlingstid. Hvis man søger 30 dage efter indflytningsdatoen, kan man få boligstøtte fra den 1. i måneden efter at ansøgningen er blevet modtaget.

Hvor længe går der får man får udbetalt boligsikring?

Udbetaling Danmark gennemgår alle ansøgninger indenfor syv uger. Det seneste år har behandlingstiden på ansøgninger i gennemsnit været fire uger. Men heldigvis får man beløbet udbetalt med tilbagevirkende kraft, så selvom der går lidt lang tid, så skal man nok få sin boligsikring, hvis ens ansøgning godkendes. 

Sådan beregner du din boligsikring 

borger.dk kan du beregne, hvor meget du cirka vil kunne få i boligsikring som studerende. Her skal du indtaste forskellige oplysninger, herunder din adresse, hvilken type af bolig du bor i, hvor mange som bor i boligen, samt husstandens samlede indkomst. Resultatet vil være vejledende, men det kan give en idé om, hvor meget boligsikring man har i vente.

Hvis man ikke har hjemmeboende børn, kan man få boligsikring på op til 1.026 kr. månedligt. Som studerende kan dette være en stor hjælp, særligt i de større byer hvor en husleje på over 5.000 kr. desværre ikke er en sjældenhed. Så hvis du har tiden til det, er det helt sikkert en god idé at sende din ansøgning ind, de fleste studerende kan få noget i boligsikring, men hvor meget afhænger af den enkelte sag. 

Det er vigtigt at udfylde din ansøgning rigtigt, Når boligsikringen beregnes kan man nemlig i nogle tilfælde få et højere beløb udbetalt, hvis man registrerer sin roomie som et medlem af husstanden, og altså søger sammen. Det er helt lovligt, og et rigtig godt tip til studerende som søger boligsikring, da mange studerende bor flere sammen. Du kan læse mere om, hvordan du ansøger om boligsikring sammen med din roomie her

Kan du få boligsikring ved forældrekøb?

Det korte svar er, ja, man kan få boligsikring ved forældrekøb. Når man bor til leje, kan man søge boligsikring på op til 15% af huslejen. Det gælder også for forældrekøb. Hvis man møder de generelle betingelser for at få boligsikring, så betyder det altså ikke noget, at det er forældre, som er ens udlejere. Det eneste krav er, at der er udarbejdet en skriftlig lejekontrakt.


Man vil måske ikke lige tænke over at få lavet en skriftlig lejekontrakt, når man lejer af sine forældre, men det er altså en rigtig god idé. I hvert fald hvis man vil søge om boligsikring. For det er ikke muligt at behandle en ansøgning om boligsikring, hvis man ikke har dokumentation for sit lejemål.