Vedligeholdelsesplan i andelsboligforeningen

En vedligeholdelsesplanen giver bedre mulighed for at låne i banken, og tryghed for den enkelte andelshaver. Det gør også boligerne nemmere at sælge fordi de vil give en bedre vurdering af ejendommen. Læs med her og bliv klogere på, hvad en vedligeholdelsesplan skal indeholde, og hvordan de udarbejdes. 

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan giver andelsboligforeningen et overblik over, hvilket vedligeholdelsesarbejde der vil blive nødvendigt inden for de næste 5-10 år. Måske taget skal skiftes, der skal installeres dørtelefon, eller skiftes vinduer. Med en vedligeholdelsesplan bliver det nemmere at få et økonomisk overblik over ejendomme og undgå uforudsete udgifter. 

Hvem laver en vedligeholdelsesplan?

Hvis i gerne vil have udarbejdet en vedligeholdelsesplan kan i for eksempel kontakte en bygningskonstruktør, en rådgivende ingeniør eller en arkitekt. Der er også nogle ejendomsadministratorer der tilbyder at lave vedligeholdelsesplaner. Herefter gennemgås ejendommen og i modtager en skriftlig rapport med en detaljeret beskrivelse af ejendommens stand, samt et bud på hvilke udgifter i vil møde, i forbindelse med mulige renoveringsprojekter.
En vedligeholdelsesplan vil typisk indeholde: 

Retvisende vurdering

Det kan være svært for en valuar at vurdere prisen på en ejendom hvis vinduerne eksempelvis ser ud til at skulle skiftes, men der endnu ikke er nogen plan over, hvad det vil koste at udskifte dem. Derfor vil prisen ofte blive skønnet til mindre, uden en vedligeholdelsesplan. For en valuar er det vigtigst at vide hvilke store renoveringsprojekter der er planlagt – det kan være nyt tag eller udskiftning af vinduer. Det er nemlig nogle store poster, og kan være en stor uforudset udgift. 

keyboard_arrow_up