Studieboliger og køb af andel

Studiestart betyder at jagten efter en studiebolig for mange er gået igang. Men priserne er rekordhøje og i mange byer dækker Su’en ikke huslejen. Det får konsekvenser for de mange nye studerende. 

Priserne på boligmarkedet er steget markant de seneste par år – om det gælder ejer, studie, leje eller andelsboliger, så er det blevet sværere at finde en bolig i de større byer. Og det skaber problemer, særligt for de unge, der flytter til byen for at starte på studie eller finde job. Det kan nemlig have konsekvenser for, hvilken bolig man kan købe senere hen, viser beregninger fra Nordea. Det er derfor vigtigt, at de studerende ikke kun overvejer om deres budget giver mening under uddannelse, for deres boligvalg i dag vil påvirke deres muligheder for senere at komme ind på boligmarkedet. 
Er man bosat i København som studerende må man ofre en del, hvis man vil forsøge at spare penge sammen til senere køb af bolig. Defror er andelsboliger også en populær boligform blandt mange unge, da man i mange tilfælde kan finde billigere muligheder end hvis man skal købe en lejelejlighed. Det kan være en god idé at skrive sig på på en venteliste et par år før man reelt ønsker at flytte. Se om der er en venteliste til en forening for dig her. 

SU’en rækker ikke

Den gennemsnitlige husleje i København for en 1 værelses lejlighed er på 7.900 kr. om måneden, et værelse koster 5.100 kr. Derfor må mange studerende nøjes med et værelse. Det kan man selvfølgelig også, men det er stadig en stor bid af éns indtægt man ligger i huslejen.  

Su’en ligger idag på 6.243 kr. om måneden før skat. Derfor vil huslejen skulle betales ved have studiejob, tage studielån eller andet supplerende. 

Fakta og tal

Se undersøgelsen her

keyboard_arrow_up