Sommerferie på strand
Du kan også læse vores mange indlæg om lejeboliger her:
Du kan også læse vores mange indlæg om andelsboliger her:

Regler for fremleje af boliger

Er du klar til sommerferien? Strandene, solen og spændende eventyr venter på dig! Men har du nogensinde tænkt over, at din egen bolig kunne være vejen til ekstra penge, mens du er væk?

Er du klar til sommerferien? Strandene, solen og spændende eventyr venter på dig! Men har du nogensinde tænkt over, at din egen bolig kunne være vejen til ekstra penge, mens du er væk?

Fremleje af din bolig kan give dig mulighed for at tjene lidt ekstra og finansiere dine sommerdrømme. Men før du begynder at planlægge din luksuriøse rejse eller adrenalinfyldte eventyr, er det vigtigt at kende reglerne for fremleje af lejeboliger og andelsboliger.

Fremleje vs. Udleje

Inden du går i gang, er det vigtigt at skelne mellem fremleje og udleje. Fremleje betyder, at du midlertidigt overlader din egen bolig til en tredjepart, mens du selv er væk og vender tilbage senere. Udleje derimod indebærer at leje en bolig ud, som du ejer, enten som lejebolig eller ejerbolig, uden at have den som din primære bopæl.

Sommerferie

Fremleje af Lejeboliger – Luk op for Sommerens Muligheder!

Lad os starte med lejeboliger. Har du allerede en lejebolig, der står tom i sommermånederne? Hvorfor ikke tjene lidt ekstra ved at leje den ud til andre eventyrlystne sjæle? Men vent! Du skal sørge for at krydse alle dine “t’er” og prikke alle dine “i’er” af:

 • Lejekontrakt: Du skal have grønt lys fra udlejeren, inden du begynder at fremleje boligen. Snak med dem, lav en skriftlig aftale, der fastsætter lejeperioden, prisen og eventuelle andre vilkår. Så er du godt rustet og har styr på det hele!
 • Timing er alt: Ifølge loven kan du normalt fremleje din lejebolig i op til 2 år inden for en 4-årig periode. Så tjek din kalender, planlæg din rejse og sørg for at komme tilbage til dit fantastiske hjem, når du vil. Fleksibilitet er nøglen!
 • Fair pris: Husk, at du ikke kan opkræve en højere leje end den, du betaler til udlejeren. Men vær smart! Find en fair og rimelig lejepris, der afspejler din boligs værdi og standard. Det er en win-win for både dig og din fremlejer.
 • Sig det højt: Lad udlejeren vide om dine planer om fremleje. Det er vigtigt at følge reglerne og respektere deres krav. Åbenhed og ærlighed er nøglen til en harmonisk sommerferie!

Fremleje af Andelsboliger

Nu hvor vi har dækket lejeboliger, lad os dykke ned i andelsboliger. Fremleje af andelsboliger adskiller sig nemlig fra fremleje af lejeboliger. Hver opmærksom på at forskellige foreninger kan være underlagt forskellige regler i forhold til vedtægterne.

 • Få godkendelse fra din andelsforening: Det er tid til at få tilladelse fra andelsforeningen, før du fremlejer din andelsbolig. Husk, at hver forening har sine egne regler og begrænsninger. Så sørg for at få styr på det og følg reglerne som en sand sommerhelt!
 • Timing og tålmodighed: Andelsforeninger kan have faste regler for, hvor længe du kan fremleje din bolig. Så tjek reglerne og indstil din rejseplan derefter. Sommeren venter på dig!
 • Gør det til en god handel: Andelsboligloven giver normalt mulighed for at opkræve en højere leje end den sædvanlige boligafgift. Men husk, at der stadig kan være begrænsninger, der fastsættes af andelsforeningen eller boligreguleringsmyndigheden. Gør dig klar til at lave en fair aftale og nyd godt af din boligs værdi!
Sommerhus

Sikker fremleje: lav en kontrakt og undgå bekymringer!

Når du tager springet og fremlejer din bolig under sommerferien, er det vigtigt at have styr på aftalen. En fremlejekontrakt er din nøgle til sikkerhed og klarhed i denne spændende proces. Særligt hvis fremlejen strækker sig over en længere periode. Her er nogle must-haves i din fremlejekontrakt:

 • Hvem er du? – Start med at give alle dine kontaktoplysninger, så fremlejeren nemt kan få fat i dig. Og det samme den anden vej rundt.
 • Tidsrummet – Vær tydelig om start- og slutdatoen for fremlejeperioden. Lad dem vide, hvor længe de kan nyde din bolig.
 • Betaling – Fastlæg lejeprisen og betalingsvilkårene. Hvornår og hvordan skal de betale dig? Lad os få pengene til at rulle!
 • Pæn og ren – Beskriv boligens nuværende stand. Gør det nemt at forstå, hvordan den ser ud, så der ikke er nogen overraskelser senere.
 • Hvem gør hvad? – Aftal hvem der har ansvaret for evt. vedligeholdelse, rengøring og pasning af planter, eventuelle kældedyr osv. Gør det klart, så der ikke opstår forvirring eller dårlige vibes.

Husk, at en fremlejekontrakt er din forsikring mod bekymringer og tvister. Du kan læse mere om fremlejekontrakter her.

Nyd sommeren med en ekstra indtægt!

Hvad enten du drømmer om storbyferie, en sommerhustur eller strandferie, så kan fremleje af din bolig give dig ekstra mulighed for at komme afsted.

Følg reglerne, sørg for at få alle godkendelser på plads, og slip din indre eventyrer løs. Sommeren er din, og nu har du nøglen til at leve dine drømme ud, samtidig med at du tjener lidt ekstra penge. Vær modig, vær smart og skab minder, der vil vare ved!

Så lad os se fremad mod en sommer fyldt med eventyr, solskin og økonomiske belønninger!