København
Du kan også læse vores mange indlæg om lejeboliger her:
Du kan også læse vores mange indlæg om andelsboliger her:

Boligpriser København

Boligpriserne er i de seneste år skudt i vejret, og det gælder særligt boligpriser i København. Hvad enten det drejer sig om boligpriser på lejeboliger, andelsboliger eller ejerboliger, så er stigende priser ikke til at komme udenom. Men hvad skyldes det egentlig, og er det overhovedet muligt stadig at finde en billig lejebolig i København? Læs med her. 

Boligpriserne er i de seneste år skudt i vejret, og det gælder særligt boligpriser i København. Hvad enten det drejer sig om boligpriser på lejeboliger, andelsboliger eller ejerboliger, så er stigende priser ikke til at komme udenom. Men hvad skyldes det egentlig, og er det overhovedet muligt stadig at finde en billig lejebolig i København? Læs med her. 

Hvordan er udviklingen i boligpriserne i København?

Boligpriserne i København har, ligesom i resten af landet været stigende de seneste par år. Men særligt priserne i hovedstaden har taget fart. Bare i perioden fra 2012-2017, hvor den gennemsnitlige husleje er steget med over 42%. Og denne udvikling er fortsættende. Ifølge tal fra Boligportal er kvadratmeterprisen for en etværelseslejlighed steget med næsten 200 kr. på bare fem år (1. januar 2017 – 1. januar 2022). Udviklingen på boligpriser i København er altså fortsat stigende.

En af grundene til dette er ganske enkelt udbud og efterspørgsel. København er populær, både blandt studerende, de unge familier og blandt udenlandske studerende. Og det gør også at det særligt er de mindre lejligheder, som er populære. 

Der er altid en højere efterspørgsel i forbindelse med studiestart i august, hvor ekstra mange mange studerende flytter til København og derfor søger en bolig. I disse perioder kan der også forekomme højere huslejepriser. Særligt udenlandske studerende ender med at betale overpris, fordi de ikke kender markedet. 

Hvis du er på udkig efter en lejlighed i København, bør du altså væbne dig med tålmodighed, og så kan det være en rigtig god idé at skrive dig op på en liste til en lejebolig. Du kan se alle lejeboliger, som du kan skrive dig op til gennem Waitly her

Hvilken bydel i København har den største stigning? 

Boligpriser i København afhænger meget af området. Og der er klart nogle økonomiske fordele ved at udvide sin søgning til forstæderne. Faktisk kan du spare flere tusind kroner i månedlig husleje, hvis du er villig til at have en lidt længere cykeltur til Indre By. 

En opgørelse lavet af Lejebolig.dk viser, at huslejepriserne for 1-4 værelses lejligheder i gennemsnit er steget med 15 procent i perioden fra fra 2014-2017. Der er kigget på boligpriser i København SV, K, V, Ø, N, NV og S.

De største stigninger er sket i København N og K. Eksempelvis er toværelseslejligheder i København N i gennemsnit steget med 4.658 kroner siden sidste år. Det betyder at de nu i snit koster 12.484 kroner i månedlig husleje. Områderne med den laveste stigning er København Ø og SV, hvor priserne er steget med henholdsvis ni og én procent.

Opgørelsen er lavet i 2017, og man kan altså forvente højere prisstigninger siden da. Men som nævnt, er der også stadig områder med rimelige huslejepriser. Særligt, hvis du er studerende, er der gode muligheder for at finde et kollegieværelse eller en ungdomsbolig til under 5.000 kroner. 

For eksempel kan du finde finde et kollegieværelse på Herlev Kollegiet til under 3.000 kroner, og det tager faktisk kun 22 minutter med S-toget fra Herlev Station til Nørreport. Er du fast besluttet på at bo centralt i København findes der også gode muligheder. Hos det almene boligselskab fsb findes der for eksempel 20 ungdomsboliger på Rantzausgade. Disse etværelses lejligheder koster mellem 2.658 og 3.516 kroner om måneden. Men du skal væbne dig med tid og tålmodighed, for der er flere om buddet, end der er lejligheder, og det betyder lange ventelister.

Du kan altid skrive dig på ventelister til lejeboliger gennem Waitly. Både studieboliger, lejligheder og hyggelige boliger i landlige omgivelser.