Andelsbolig for seniorer

I det naturskønne Hedehusene ligger seniorbofællesskabet A/B Bovieran. En unik andelsboligforening særligt til seniorer på 55+. Boligerne er skabt med fokus på at skabe et godt naboskab fællesskab, og den store indendørs vinterhave er centrum for netop det. Læs mere her.

A/B Bovieran er et bofællesskab der består af 55 andelsboliger til seniorer. Bovieran er et koncept der er startet i Sverige, hvor entreprenøren Göran Mellberg havde en vision om at bygge mere attraktive seniorboliger. Göran Mellberg var inspireret klimaet og stemningen ved den franske riviera (Bovieran betyder ”Bo-ved-rivieraen”), og derfor har alle Bovieran boliger en stor smuk vinterhave med palmer, oliventræer og andre eksotiske planer. Vinterhaven skaber en unik stemning, og et rum for samvær for foreningens beboere.  

Udover smukke omgivelser og eksotiske træer, så har A/B Boverian fokus på det sociale, og det er også en af grundende til, at boligerne blev bygget som en andelsboligforening. 

Den fine vinterhave kan nydes året rundt, haven er nemlig opvarmet og når aldrig temperaturer under 10 grader

Andelsbolig eller ej?

Direktør fra projektet Lars Jacobsen fortæller, at de brugte lang tid på at overveje om seniorbofællesskabet skulle bygges som lejeboliger, ejerboliger eller andelsboliger. De endte med etablere byggeriet som andelsbolig, netop fordi  andelsboligtanken hang godt sammen med konceptet om et seniorerbofællesskab. En udfordring var dog, at mange af køberne ikke vidst, hvad en andelsbolig var, og der blev derfor brugt lang tid på at informere køberne, så de kunne føle sig trygge og informerede ved at vælge andelsboligen. Der blev holdt flere informationsmøder, og der er blevet lagt vægt på at informere om boformen i Bovierans brocherer og på deres hjemmeside. 

Tre korte om seniorbofællesskabet Bovieran:

  • Byggeriet er lavet med omtanke for miljøet og med det grønne i fokus
  • Bygningen er lavet i tre plan med elevator så det er nemt at komme rundt
  • Får beboerne gæster på besøg er der en hyggelig gæstelejlighed, som man kan leje

En populær boform blandt ældre

Generelt er seniorer bofællesskabet blevet populær blandt ældre, det skriver de også på andelsportal.dk, hvor der for nyligt har bragt en artikel om emnet. 

Her skriver de, at omkring hver tredje af de ældre, der ønsker at flytte, vil fortrække et seniorbofællesskab. Dertil står der i gennemsnit 28 seniorer på venteliste til hvert seniorbofællesskab, og det tal er i følge andelsportalen voksende. I Danmark er der knap 300 seniorbofællesskaber og 61,3 % af seniorbofællesskaberne har set en stigning i antallet af folk på ventelisten gennem de seneste to år. Er du også interesseret i et bofællesskab for seniorer med fokus på fællesskab og hyggelige omgivelser, så skriv dig på venteliste til A/B Bovieran (foreningen er for 55+)

keyboard_arrow_up